1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İlkokullar arası bilgi yarışması

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arsasında bilgi ve kültür yarışması düzenlendi.

Ahlat Selçuklu Lisesi'nin kapalı spor salonunda düzenlenen bilgi yarışmasına ilçe merkezinde bulunan 10 ilköğretim okulu katıldı. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen bilgi yarışması sonucunda sorulan 20 sorudan 18'ini doğru cevaplayan Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu birinci olurken, 17'şer soruyu doğru cevaplayan Yunus Ensari, Selçuklu ve Atatürk İlköğretim okulları ise 2'ncilik ve 3'ncülük için yarıştı. Yarışma yedek sorularla devam etti.

Yedek soruların ardından Yunus Ensari İlköğretim Okulu ikinci, Selçuklu ilköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Bilgi yarışması sonucunda Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk tüm yarışmacılara Çanakkale kitap seti hediye etti. Ayrıca birinci ve ikinci olan okullara yarım, üçüncü gelen öğrencilerine ise çeyrek altın hediye edildi.

Yarışmayı Belediye Başkan yardımcısı Muhsin Seydanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, öğretmen, öğrenci ve veliler izledi.

Yarışma sonucunda bir açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, çok keyifli bir yarışma olduğunu belirterek, "Burada yamaç, okullarımızı yarıştırmaktan ziyade onların sosyallaştırılması hedeflenmektedir. Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması noktasında, bu tür etkinlikler çok önemli. Bilgi yarışmalarıyla öğrencilerin sosyal aktivelerini sağlanıyor" dedi.

Yarışma, dereceye giren okul müdürlerine verilen başarı belgelerinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?