2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

İmdada belediye yetişti

Bitlis merkezde ikamet eden bir vatandaş, 2 metrelik karın altında kalan peynirini çıkaramayınca belediyeden yardım istedi.

Kilosunu 5 ila 6 liraya aldığı peyniri kışın yemek için toprağa gömen ancak kalın kar tabakası yüzünden mevsim boyunca çıkaramayan Hamza Uğurlu, sonunda belediye ekiplerinden yardım istedi. Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da Uğurlu'nun bahçesine giderek elinde kürekle ekiplere yardım etti.

"Kimse yanlış anlamasın define aramıyoruz, peynir arıyoruz" diyen Alaydın, mart ayında olunmasına rağmen yerde 2 metre kar olduğunu, peynirin yerini bulmakta güçlük çektiklerini belirtti. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından, Belediye Başkanı ve ekipler çıkarılan peynirle kar üstünde kahvaltı yaptı.

Alaydın, yaptığı açıklamada, "Şu anda merkeze bağlı Yükseliş Mahallesi'ndeyiz. Bir dostumuz kardan dolayı biraz sitem etti. Şehir dışında bulunan çocuklarına yollamak için ilkbaharda toprağa gömdükleri peyniri çıkaramadıklarını belirtti. Bunun üzerine dostumuza yardımcı olmak istedik. Bitlis'te binlerce vatandaşımız kardan dolayı topraktaki patates ve peynirlerine ulaşamıyor. Peynir veya patatesi toprağa gömmek Bitlis'te bir gelenektir. Kış şartlarının uzun ve ağır geçmesi nedeniyle yaz ayında alınan yöresel peynirler, küplere ve bidonlara basılıp toprağa gömülür. Vatandaşlarımız kış aylarında ihtiyaç duydukça çıkarıp tüketiyor. Ancak bu sene birçok vatandaşımızın peyniri toprakta kaldı, çıkaramadılar. Özellikle yaz aylarında 5-6 liraya aldıkları peyniri, kışın çıkaramadıklarından dolayı çok yüksek rakamlara almak zorunda kaldılar. Şu an bahçede kar kalınlığı 1 metre 80 santimetredir. Karı toprağın üzerinden aldık. Enteresan durumlarla karşılaşabiliyoruz. Metrelerce kar nedeniyle peynirin yazın gömüldüğü yeri bulamıyoruz" diye konuştu.

Peynirin sahibi Hamza Uğurlu ise, "Her yıl yaklaşık 70-80 kilo peynir alıyoruz. Aldığımız peynirleri bidonlara dolduruyoruz. Yaklaşık 2 metre kar vardı üzerinde. Çıkardığımız peyniri Mersin'deki çocuklarımıza göndereceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2012 Perşembe 14:47:27
Güncelleme :22 Mart 2012 Perşembe 14:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadettin Hakseven IP: 78.161.52.xxx Tarih : 27.03.2012 02:21:13

Sayın başkan bir de lutfetseniz Kız Meslek Lısesinin tarihi binasının birınci katının pencereleri hala karla kaplı öğrenciler elektrikleri açmadan ders yapamıyor. selamlar.