1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İnşaatlar otopark oldu

Bitlis'te etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl merkezinde araçlar kar yığınları altında kalırken inşaatlar da otopark olarak kullanılmaya başlandı.

Son 3 gün içinde kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı Bitlis şehir merkezinde hayat felç olurken, özellikle ulaşımda büyük aksaklıklar meydana geliyor. İl genelinde 215 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu ve bu yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Bitlis'te onlarca araç kara gömüldü. Sürücüler, kar altında kalan araçlarını kurtarmaya çalışırken, bir çok araç da aşırı soğuktan motoru kilitledi. Araçlar kar altında tamir etmeye çalışan oto tamircileri, sürücülerin havaların ısınmasıyla birlikte araçlarını kullanmalarını tavsiyelerinde bulundular.

İNŞAATLAR OTOPARK OLDU

İl merkezinde yaşanan otopark sorununa karşı sürücüler yeni bir yöntem buldular. Sürücüler, araçlarının kar altında kalmaması için boş inşaatları otopark olarak kullanıyorlar. Araçlarını boş buldukları inşaatlara park eden sürücüler, yaz ayına kadar araç kullanmayacaklarını belirttiler. Sürücüler, "İlimizde otopark sorunu yaşanıyor. Araçlarımızı evin önüne veya sokaklara park edemiyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarımız kardan dolayı fark edilmiyor. Gece çalışan iş makineları araçları fark etmeyebilir. Ayrıca çatılarda kar birikimleri araçların üzerine düşebilir. Bu nedenle araçlarımızı boş olan inşaatlara park ettik. Yaz ayına kadar da çıkartmayı düşünmüyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 14:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?