1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İnsan Hakları Günü kutlandı

Bitlis'te '10 Aralık İnsan Hakları Günü' düzenlenen bir programla kutlandı.


Bitlis Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi tarafından Bitlis Kültür Merkezi'nden bir program düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Sadettin Hakseven, dünyada insanın önemine dikkat çekerek, yaşlı-genç, bayan-erkek ayırmaksızın her insanın bir hakkı olduğunu söyledi. Hakseven, "İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine 'İnsan Hakları' denir. İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır.

1948 yılında ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile her yıl insan hakları olarak kutlanmaktadır. İnsanların insan olarak taşıdıkları değerin sömürü, baskı, kıyım ve her türlü zorba güç karşısında korunması isteğine değinir. Bu tür ayırımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma, isyan eksik olmamıştır. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesi yaygınlaştıkça bu konuyla ilgili mücadeleler de artmıştır" dedi.


Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, öğretmen ve öğrenciler katıldığı program, genel anlamda insanların yaşadıkları sıkıntıların yer aldığı sinevizyon gösterisiyle son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 17:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?