1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Işık göründü

Bitlis-Van sınırlarını birbirine bağlayan Kuzgunkıran tünelinde ışık göründü.
2004 yılında yapımına başlanan Kuzgunkıran tüneline gelen Van Valisi Özdemir Çakacak ve Bitlis Vali Vekili Harun Başıbüyük, iki ilin sınırlarının kesiştiği noktada düzenlenen törenle kurdele kesti.

Van Valisi Çakacak, tünelin tamamlanması için 12 milyon YTL'ye ihtiyaç olduğunu belirterek, "2004 yılında ihalesi yapılan Kuzkunkıran tünelimizde her iki taraftan çalışmalar sonucunda ışık gözükmüştür. Bundan sonra yapılacak olan işlem tamamlandığında tünelimizi hizmete açmış olacağız. Kuzkunkıran tüneli hepimizin bildiği üzere 2 bin 175 metre uzunluğundadır. Yan yollarla birlikte toplam uzunluğu 3 bin 612 metreye ulaşmaktadır. 2004 yılında ihaleye verilen tünelimizde şimdiye kadar 24 milyon YTL harcama yapılmıştır. Tünelin hizmete açılabilmesi için yaklaşık olarak 12 milyon YTL'ye ihtiyaç vardır" dedi.


Tünelde bundan sonra ışıklandırma ve diğer sistemlerin ihalesinin yapılacağını söyleyen Vali Özdemir Çakacak, tünelin tamamlanması durumunda özellikle kış aylarında trafikte büyük bir rahatlama yaşanacağını söyledi.

Vali Çakacak, "Şimdiye kadar olan hizmetler için başta Karayolları Bölge Müdürlüğü ve tüm personeller olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim, ümit ediyoruz ki gelecek yıl ödeneğin büyük bir kısmını alırsak tüneli bir yıl içinde hizmete açacağız. Van ve Bitlis Valiliği olarak elimizden geleni yapacağız, ayrıca Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizle beraber bu tünelin hızlandırılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı olduğu dönemlerde trafik kazaları meydana geliyordu, ama tünelin bitmesiyle birlikte ulaşımda hiç bir problemimiz kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?