1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İsim tartışması dinmek bilmiyor

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, inci kefali balığının ve Van Gölü'nün isminin değiştirilmeyeceğini söyledi.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki geleneksel Doğu Anadolu Fuarı'nın açılış törenine katılan Başkan Burhan Yenigün, stantları gezerken gazetecilere yaptığı açıklamada, inci kefali balığının isminin değiştirilemeye çalışılması uğraşı içerisinde bulunmadıklarını, böyle bir çalışmanın da olmadığını belirtti. Başkan Yenigün, Bitlis ve Van illeri sınırları arasında bulunan gölün bu iki ile ait olduğunu ve Van Gölü olarak bilindiğini, bu ismin bundan sonra da böyle bilineceğini ifade ederek, "Hiçbir yerde Bitlis Göl'ü olarak geçmemiştir. Tatvan Belediyesi'nin Van Gölü'nün isminin değiştirilmesi için hukuki süreç başlatacakları gibi bir durum olamaz. Bir tepki de göstermeyiz" şeklinde konuştu.

Bir süre önce Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığının isminin değiştirilemeye çalışılarak 'Erciş Balığı' veya 'Van Balığı' gibi isimler verilmeye çalışıldığını belirterek, bu durumdan vazgeçilmemesi halinde, üçte ikisi Bitlis sınırları içerisinde bulunan Van Gölü'nün isminin değiştirtmesi için hukuki süreç başlatacaklarını belirtmişti.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 11:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murathan kaderci IP: 88.224.48.xxx Tarih : 2.07.2008 15:15:19

bitlis haklı olduğu halde neden yenilen hep bitlis oluyor.bence bitlis ismini de değiştirmeli eğer sonundaki(s)yardıma gelmese bitlis isimde de kayıp eder.