1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Isparta'dan Bitlis'e kardeşlik köprüsü

Bitlis Belediyesi'ni kardeş seçen ve çeşitli yatırımlar yapmak üzere Bitlis'e gelen Isparta Belediyesi Başkanı Hasan Balaman, ilk defa geldiği Doğu Bölgesi'ni çok gelişmiş gördüğünü belirtti.

Bitlis'in birçok yerini gezen ve yapacakları yatırımlar hakkında bilgi sahibi olan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geldiler.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, gazetecilere yaptığı açıklamada ilk defa geldiği bu bölgede şok olduğunu belirtti. Bölgeyi daha kötü durumda beklediklerini, ancak çok daha gelişmiş olarak gördüklerini belirterek, "Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) olarak yerel belediyecilik anlayışına farklı bakıyoruz. Bu nedenle kardeş belediyeler arasında köprüler kurduk. Üç ay önce belediye encümenleri arasında aldıkları kararla Bitlis Belediyesi'ni kardeş belediye ilan ettik. Doğu ile Batı arasındaki uçurumu kapatmak amacıyla başlatılan kardeş belediye projesi kapsamında bu kararı aldık. Bugün vereceğimiz destekleri yerinde görmek amacıyla Bitlis'e geldik" dedi.

Bitlis'te çeşitli yerleri gezdiklerini ve tarihinden çok etkilendiklerini ifade eden Başkan Balaman, "Bölgeye gelirken çok geri kalmış bir bölge olarak bekliyordum. Ancak gerek Van ve gerekse Bitlis'i çok daha gelişmiş olarak gördük. Van'da hava alanına indikten sonra gördüklerim beni şok etti. Birçok avantaja sahipsiniz. Yapılan duble yollarınız ve Bitlis'in girişi mükemmel. Burada doğa koşulları zor. Ancak imkansız değil. Dün gezdiğim Bitlis'te Şerifbey Tepesi'ni mesire yeri olarak projelendirmek üzere söz verdik. Yine çağımızda yoğun şekilde kullanılan internetten yola çıkarak hazırladığımız ve Isparta'da 3 farklı yerde uygulamaya koyduğumuz İnternet Evi Projesini Bitlis'te de uygulamaya koymak için yer arayışına girdik. Yer sorunu çözümlenirse hemen uygulamaya geçeceğiz. Gençlerimiz bu merkezden kolayca faydalanabilecekler Bir dahaki gelişimizde Tır'larla birlikte geleceğiz. Kısa sürede Bitlis Belediyesi'ne destek vererek, yaptıkları yatırımlara yenilerini ekleyeceğiz. Sosyal ve kültürel alanlarında da kardeşliğimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kardeş okul kampanyaları düzenleyerek Isparta merkezdeki bir okulla Bitlis'teki bir okula kardeşlik köprüsü kurmak istiyoruz. Burada durumu iyi olmayan ancak başarılı olan birkaç öğrencimizi alarak Isparta'da okumasını sağlayacağız. Yerel kalkınmanın yanında ekonomik kalkınmayı da hedefliyoruz. Bunun için esnaflarımızdan gelebilecek tekliflere de açığız" diyerek sözlerini tamamladı.

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ise, "Bitlis'e gelen Isparta Belediye Başkanı Balaman'a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri kardeş belediye olarak seçmelerinden dolayı da ayrıca memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Bitlis'e yapacakları hizmetlerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Biz Bitlis Belediyesi olarak her türlü kaynaşmaya hazırız" dedi.

Daha sonra günün anısına Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'a Bitlis'in tarihi özelliklerinin yer aldığı fotoğraflı bir tabak armağan etti. Encümen üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektiren belediye başkanları ve encümen üyeleri daha sonra belediyeden ayrıldılar. Toplantıya AK Parti Isparta İl Başkan Yardımcısı Yusuf Benzet, Isparta Belediyesi İhale Komisyon Başkanı Bülent Arlıoğlu ve Isparta Belediye Başkan Danışmanı Selim Müftüler de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 19:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?