1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İstanbul'dan Bitlis'e yardım

Bitlis Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Yuvası'ndaki kimsesiz çocuklara, Uluslararası Sosyal ve Dayanışma Derneği (FEDA) tarafından çeşitli hediyeler dağıttılar.

Yapılan yardım çalışmasıyla ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı ve 22. dönem İstanbul Milletvekili İlhan Albayrak, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun talimatı üzerine Bitlis'teki kimsesiz çocukları seçtiklerini ifade etti.

Albayrak, "Bu konuyla ilgili Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'le de temas halinde olduk. Kendisi de sağ olsun bizlere yardımcı oldu. İstanbul'daki diğer üyelerimizle fikir-alış verişinde bulunarak dost ve tanıdıklarımızdan bu konuda destekler aldık. Aslında düşündüğümüz daha farklı yardım şekli olacaktı. Bizim düşüncemiz çocuklarımızın ne dilekleri varsa o dileklerini gerçekleştirmekti. Bu nedenle daha önceden çocuklarımızın bir kısım ihtiyaçlarını tespit ettik . Bu doğrultuda istedikleri hediyeleri getirdik. Önümüzdeki zaman diliminde çocuklarımızla yeniden beraber olup isteklerini gerçekleştireceğiz" dedi.

İstanbul'da faaliyet gösteren FEDA'nın fedakarlık örneğin gösterdiğini ve diğer derneklere de örnek olacaklarını belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, "Bu tür etkinlikler çocuklar için çok faydalı etkinlikler. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kavramında uygun bir kaynaşma örneğidir. Bu ziyaretten ötürü bizler de gerçekten çocuklarımız gibi çok mutlu olduk" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çocuklara hediyeleri dağıtıldı.

Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?