6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

İstanbul'un gemileri Van Gölü'nde

Deniz İşletmeleri tarafından Van ve Bitlis valiliklerine hibe edilen 3 gemiyi taşıyan TIR’lar, uzun bir yolculuğun ardından Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne ulaştı.

İstanbul’dan 19 Haziran 2005 tarihinde TIR’lara yüklenerek hareket eden Kağıthane, Defterdar ve Sütlüce isimli gemiler, Van Gölü sahilindeki Tatvan İlçesi’ne ulaştı. Vangölü Feribot Müdürlüğü’ne gemilerin kaptan köşklerini getiren TIR şoförleri, zor bir yolculuktan sonra Van Gölü’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirti.

Fatih Sultan Mehmet’en sonra karadan gemi yürütenler olarak oldukla mutlu olduklarını belirten Faruk Ferman, Ökkeş Poyraz, Cumali Ertuç, ve Halil Akıcı adlı şoförler, bunun çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. TIR şoförleri, ilk defa gemi taşıdıklarını belirterek, "19 Haziran 2005 tarihinde İstanbul’dan yola çıktık ve 6 gün sonra Tatvan’a gemi getirdik. Geniş ve uzun araç olarak yoğun trafiğin içerisinde, kazasız belasın geldik. 1453 yılında ilk kez Fatih Sultan Mehmet dedemiz tarafından karada gemi yürütülmüştü. Bizde gemileri bin 800 kilometre yürütüp Van Gölü’ne getirdik. Yıllar önce Fatih dedemizin bize sunduğu bir nimettir bu" dedi.

Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker de, gemilerin Van Gölü’ne ayrı bir renk katacağını belirtti. Van Gölü’nde turistleri gezdirmek için bu gemilerin yeterli olduğunu belirterek, "Defterdar, Kağıthane ve Sütlüce olmak 3 geminin şoför köşkü Tatvan’a ulaştı. Bu gemilerde bir takım teknik çalışma yapıldıktan sonra havuza indirilecek ve 1 Temmuz’da yapılacak olan Kabotaj Bayramı’nda Van Gölü’ne indirilecek. Bu gemiler Van Gölü’ne büyük bir renk katacak. Bunlar tur amaçlı olacak. Aslında halkımız deniz otobüsü bekliyordu, inşallah ileride bu da olur. Ancak, Van Gölü turizm açısında büyük bir potansiyele sahip. Bunu değerlendirmek lazım. Mavi turlar yapmak için bu gemiler büyük oranda ihtiyaca cevap verecektir" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 11:54:18
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 13:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?