1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

İyotlu tuz resim yarışması

Bitlis Sağlık İl Müdürlüğü tarafından iyotlu tuzun önemini anlatmak için düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet İzgi ile birlikte Vali Mevlüt Atbaş ziyaret eden öğrenciler, yaptıkları resimler hakkında bilgi verdiler. Öğrencilerle resimler hakkında sohbet eden Vali Atbaş, Türkiye'de iyot yetersizliğine bağlı sağlık sorunlarının sıkça görüldüğünü söyledi. Atbaş "İyot eksikliği, zeka geriliğinin en önde gelen nedenlerinden birisidir. İyotlu tuz kullanmak çocuklarımızın ileriki yaşantısının kalitesini arttırmaktadır. Bölgemizde sıklıkla yapılan salamura, turşu, kurutulmuş balıkta ayrıca sofralarımızda, yemeklerimizde iyotlu tuz kullanmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Vali Mevlüt Atbaş yaptığı konuşmasının ardından Sağlık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ödülleri sahiplerine verdi. Yarışmada birinci olan Ahlat Ergezen İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi İrem Simay bilgisayar ile ödüllendirilirken, ikinci Tatvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) 8. sınıf öğrencisi Yalçın Karabulut televizyon ve üçüncü olan Narlıdere YİBO 8. sınıf öğrencisi Recep Soysal ise dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?