1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kaçakçılık Şube operasyon yaptı

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda esrar maddesi, kaçak sigara ve ruhsatsız silah ele geçirilirken, olaylarla ilgili 14 kişi gözaltına alındı. 

Konu ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, bazı şahısların esrar maddesi kullandıkları ve esrar maddesinin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bunların ticaretini yaptıkları ihbarının alınması üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyon düzenlendiğini belirtti. İstanbul'a götürülmek üzere bir seyahat firmasının servis aracında yakalanan İ.E. ve Y.E.'nin çantalarında yapılan aramada 840 gram esrar maddesi ele geçirildiğini belirten Bıçakçı "Şahısların evlerinde yapılan aramada ise, 2 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 3 adet şarjör, 124 adet çeşitli çapta fişek ile 53 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şahısların alınan ifadeleri doğrultusunda konu ile irtibatlı oldukları açıklanan Ş.S. ile Ş.G. isimli şahıslarda gözaltına alındılar" dedi. 

Müdür Bıçakçı, yapılan ikinci operasyonda ise gümrük kaçağı tütün mamüllerini ele geçirdiklerini belirterek, "Bitlis'te satan ve nakleden şahıslar ile ilgili olarak düzenlenen 'Roket 13' adlı operasyonda çeşitli markalarda 13 bin 056 karton kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak F.K., Y.Y., Ö.K., D.D., M.K., İ.K., C.Ö., H.E., M.Ş.E. ve Van'ın Gevaş ilçesinde ikamet eden M.İ. isimli şahıslar gözaltına alındılar. 

Yakalanan şahıslardan Gevaş'ta ikamet eden M.İ.'nin evinde yapılan aramada ise, 60 adet 7,62 milimetre çapında Kaleşnikof marka piyade tüfeğe ait dolu fişek, 52 adet 7,62 milimetre çapında mavzer tüfeklerinde kullanılan dolu fişek, 3 adet 7,62 milimetre çapında G3 piyade tüfeklerinde kullanılan dolu fişek, 2 adet boş Kaleşnikof tüfeği şarjörü, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeklerinde kullanılan seyyar dipçik ele geçirildi. 

Olaylarda yakalanan toplam 14 şahıs, T.C.K. 220 maddesine muhalefet suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgütlü olarak toplum sağlığına zararlı sigara kaçakçılığı yapmak, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak suçlarından Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiler" şeklinde açıklamalarda bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:20:36
Güncelleme :24 Aralık 2008 Çarşamba 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?