1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kaçaklar yüzünden sporcular mağdur

Bitlis'te, yurda yasadışı yollarla giriş yapan ve jandarma ekipleri tarafından yakalanan kaçak şahıslar spor salona alınınca, sporcular da dışarıda kaldı.


Geçtiğimiz gün yurda yasa dışı yollarla giriş yapan 304 kaçak şahıs güvenlik güçleri tarafından yakalanarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor salonuna alındı. Yer olmamasından dolayı kaçaklar spor salonuna alınınca, yaz spor okullarındaki çocuklar ve gençler ise dışarıda kaldı. Duruma tepki gösteren bazı sporcu ve antrenörler kaçak şahısların salondan çıkarılmasını istedi.

GAP Spor Şenliği'ne katılacak olan sporcular çalışma yapamadıkları için başarılı olamayacaklarını belirtirken, Masa Tenisi Antrenörü Murat Öztürk de Bitlis'te sporun günden güne kötü duruma gittiğini söyledi. Öztürk, "Başarılı bir yaz dönemi geçirdik. Son idmanlarımızı yaparak GAP Spor Şenliği'ne katılacaktık. Ancak sabah salona geldiğimizde gördüğümüz manzara bizleri şaşırttı. Yılın 8 ayı okula giden öğrenciler 3 aylık dönemde spor okullarında eğitim alıyorlar. Böylesi bir durumla sık sık karşılaşıyoruz. Bu yabancılara kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Yetkililer bu konuya daha hassas yaklaşmalıdır" dedi.


Atletizm Antrenörleri Fadıl Kara ve Zeynep Kırdar ise spor salonunu kullanamadıklarını belirterek, kaçak şahısların spor salonunda kalmasından dolayı sporcuların olumsuz etkilendiğini ifade etti.


Yaz spor okuluna gelen öğrenciler ise, kaçaklardan dolayı spor yapamadıklarını ve yarışmalara hazırlanamadıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:41:18
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?