1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kaçakları barındırmada sorun var

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, son yakalananlarla birlikte il genelinde 588 yabancı uyruklu kaçak şahsın bulunduğunu ve bunların barınmaları sorun haline geldiğini belirtti.


Vali Atbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 400 mültecinin günlerdir kapalı spor salonunda kaldığını hatırlatarak, mültecilerin hem sporculara hem de personele sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Atbaş, "Bitlis'te şu an itibariyle 588 yabancı uyruklu var. Bunların konaklaması için yer sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle yabancı uyrukluları, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'na yerleştirdik. Emniyet Müdürlüğü ve karakollardaki bütün boş yerler dolu. Her şeye rağmen sıkışık bir durum söz konusu ve mecburen kapalı spor salonuna aldık. Bunların çoğu Afganistan, Bangladeş ve Pakistan uyruklu olan mülteciler. Ülkelerinden savaş ve para yüzünden kaçıyorlar ama insan kaçakçıları paralarını alıp onları dolandırıyor. Kimileri ise organ mafyalarının eline düşüyor" dedi.


Kaçakların burada çok da iyi şartlarda kalmadıklarını sözlerine ekleyen Vali Atbaş, "Devletin mültecilere belli miktarda yardımları oluyor. Ancak sayı bu kadar fazla olunca kalacakları yer ve yatıp kalkmada sorunlar oluyor. Şuanda kapalı spor salonunda 400 mülteci kalıyor. Bu durum hem kendilerine hem de bizlere sıkıntı veriyor. Doğru dürüst uyuyamıyorlar, banyolarını yapamıyorlar. Şimdilik bizim de elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Ancak barınma yeri yapıldıktan sonra bu sıkıntılar meydana gelmez" dedi.


Eski toplama merkezini acilen onaracaklarını söyleyen Atbaş, "Tatvan'da eski toplama merkezini var. Bunu kısa sürede onarıp, yabancıları Tatvan'a nakil etmeyi planlıyoruz. Bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:54:32
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 18:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?