1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kadın çiftçiler yarıştı

Bitlis Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilk defa organize edilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" programında bayan çiftçiler kıyasıya mücadele etti.

Bitlis Kültür Merkezi'nden düzenlenen yarışma programına, merkez ve ilçelerdeki 10 köyden gelen kadın çiftçiler katıldı. Yarışma öncesinde konuşan Bitlis Tarım Müdürü Kasım Piral, amaçlarının sadece erkek çiftçilerin değil, kadın çiftçilerin de eğitim almalarını, bilgi edinmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Piral, Türkiye'de 5'ncisi yapılan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasını Bitlis'te ilk defa düzenlediklerini belirterek "Medeni cesaret göstererek çeşitli köylerden gelen kadın çiftçilerimizi kutluyor, yarışmada başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra 10 bayan takımına tarım konularında 15 soru soruldu. Yarışma sonucu soruların 13'üne doğru cevap Ahlat Saka köyünün kadın çiftçileri birinci oldu. Sorularının 12'sine doğru cevap veren Tatvan'ın Adabağ ve Tokaçlı köylerinin takımlarına 10 yedek soru yöneldi. Yedek sorulardan 8'ine doğru cevap veren Tatvan Tokaçlı köyü 2'nci olurken, 7 soruya doğru cevap veren Tatvan Adabağ köyü de üçüncülüğü elde ettiler.

Dereceye giren kadın çiftçilere ödülleri ve diğer yarışmacılara da katılım belgeleri yarışmayı izleyen kamu kurum amirleri tarafından verildi. Yarışma sonunda birinci olan Ahlat Saka köyü kadın çiftçilerinin, 15 Nisan 2008 tarihinde Batman'da yapılacak olan bölge yarışmasında Bitlis'i temsil edecekleri belirtildi.

Yarışmayı, Bitlis Defterdarı Avni Ataman, Bitlis Tarım Müdürü Kasım Piral, Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necati Demirden, kurum amirleri ve köylüler izlediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 19:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?