1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kadınlara sinevizyon gösterisi

Bitlis'te, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü nedeniyle bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Güldünya Bitlis Kadın Derneği tarafından bir cafede düzenlenen sinevizyon gösterisine çok sayıda kadın katıldı. Sinevizyon gösterimi öncesi Güldünya Bitlis Kadın Derneği adına bir konuşma yapan Sevil Şerefhanoğlu, kadına yönelik şiddetin nedenleri, kadınların talepleri ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için çözüm yolları hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında son dönemde baş gösteren ekonomik krizin geçmişten gelen ekonomik yokluklarla birleşmesi nedeniyle ezilen kadının bir kat daha ezildiğini ve krizin faturasının kadına çıkarıldığını belirten Şerefhanoğlu, "Yaşanan ekonomik kriz, zaten her yönden şiddet sarmalının hedefinde olan kadının çektiği yüke yeni bir yük daha eklemiştir. Toplumsal, sosyal ve siyasal olarak ezilen kadın, yaşanan ekonomik krizin görünmeyen hedefi durumuna gelmiştir. İşinden olan eş, ticari yapısı bozulan esnaf evinde eşine karşı şiddet uygulayarak yaşanan krizden yaşadığı mağduriyeti kadına şiddet uygulayarak azaltma yoluna gidiyor. Bölgemizde iyice derinleşmiş olan ekonomik sorunlar, son günlerde yaşanan kriz nedeniyle artık tahammül edilemez boyuta ulaşmıştır. Bu tahammülsüzlüğün ilk hedefi her toplumsal, sosyal, siyasal ve ekonomik sorunda olduğu gibi yine kadındır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 16:47:09
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 16:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?