7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Kadınlardan üretime katkı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 9 kadın kredi alarak 40 bin YTL değerindeki makinelerle tekstil atölyesi kurup iç çamaşır üretimine başladı. 

İşletme Caddesi üzerinde 92 metrekarelik bir alanda kurulan atölyenin açılış törenine katılan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, bayanların bölge için örnek olacaklarını söyledi. 

Artık kadınların da her sektörde çok rahat bir şekilde iş sahibi olabileceğini bildiren Başkan Peker, "Bu cesaretlerinden dolayı Tatvanlı kadınları kutluyorum. Kendilerine her türlü desteği sağlayacağız" diyerek ilk alışverişi yaptı. Tekstil atölyesi kuran bayanlardan Nurşen Oğuz, hiçbir sosyal güvencesi olmayan arkadaşlarıyla sürekli ev işleri yapıp içeriye hapsedilmiş olmaktan sıkıldıklarını söyledi. SRAP kapsamında iş kurmak isteyenlere kredi sağlandığını duyduklarını aktaran Oğuz, "Arkadaşlarımla bir araya gelip artık kadının yerinin sadece mutfakla sınırlandırılamayacağını, bazı tabuları yıkmanın zamanı geldiğini düşündük. Böyle bir girişimde bulunarak yaklaşık 1 yıl boyunca bu projenin gerçekleşmesi için çabalar gösterdik ve böylece projemiz kabul edildi. Bizler bu tekstil atölyesini daha kurma aşamasındayken atölyede çalışmak için her gün yüzlerce kadın başvuruda bulundu. Çok yakın bir süreçte bayanlara iş imkanı sunabileceğiz" dedi. 

SRAP kapsamında kendilerine 40 bin YTL değerinde 2 adet overlok, 4 adet kesme, 1 adet dikiş nakış, 1 adet ip sarma, 2 adet dikiş makinesi ve 1 adet biye kesme makinesinin kendilerine teslim edildiğini bildiren Nurşen Oğuz, "Bizler daha yeni üretime başladık ve şu an günde 500 adet iç çamaşırı üretebiliyoruz. Bu sayı gelen siparişlere göre değişmektedir. Ancak üretmiş olduğumuz malların satış ve pazarlamasında bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu aşmak için başta sivil toplum örgütleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var. Şu anda atölyede 9 arkadaş çalışıyoruz. Hedefimiz 2 yıl içersinde işçi sayısını 50'ye yükseltmek. Böylece kadının da her yerde üretken olduğunu kanıtlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 14:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?