9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kadınların tabure isyanı!

KADINLAR KALDIRIMLARDAKİ TABURELERE İSYAN ETTİ

Bitlis'te kadınlar tarafından 'Kaldırımlarımızdan Taburelerinizin Kaldırın' imza kampanyası başlatıldı.

'Hayat Akıyor Bitlis'te Kadınlar Camdan Bakıyor' adlı proje kapsamında kadınlar kaldırımlardaki taburelerin kalkması için imza kampanyası başlattılar.

Proje Yasal Sorumlusu Songül Kaya, kadınların ve genç kızların kaldırımlarda daha rahat yürümeleri için kahvehanelerin taburelerinin kalkmasını istediklerini söyledi. Kaya "Bitlis şehir merkezinde biz kadınlar kaldırımlarımızı tam anlamıyla kullanamıyoruz. Kahvehanelerin tabureleri yüzünden yürüyemiyoruz. Biz de buna duyarsız kalmayıp taburelerin kalkması için imza kampanyası düzenledik. Topladığımız imzaları Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesi'ne teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca proje kapsamında 20 genç kızın faydalanacağız ahşap boyama kursları açtıklarını da belirten Kaya, "Kadınların evden çıkmalarını sosyal hayatın içinde kendilerine yer edinmelerini hedefliyoruz. Mart ayında başladığımız proje önümüzdeki 10 gün içinde sona erecek. Proje kapsamında ilköğretimden sonra örgün eğitime devam edemeyen ve çalışmayan 20 genç kıza girişimcilik eğitimi verildi. Hasankeyf, Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesi'ne geziler düzenledik. Son gezimiz olan Nemrut, Ahlat ve Adilcevaz gezimizi de bu hafta içinde gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda proje kapsamında Kadın Sağlığı Hijyen ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Çocuk Yetiştirme konulu mahalle seminerleri düzenledik. Bunların yanı sıra 20 genç kızın yararlanacağı ahşap boyama kursunu açtık" şeklinde konuştu.

KADINLAR KALDIRIMLARDAKİ TABURELERE İSYAN ETTİ
KADINLAR KALDIRIMLARDAKİ TABURELERE İSYAN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 18:28:05
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?