1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kadndil programı Tatvan'dan naklen

Bitlis Müftüsü Halil Bektaş, 3 Temmuz Perşembe günü Tatvan İbadullah Camii'nde kutlanacak Regaip kandilinin, TRT 1'de naklen yayınlanacağını söyledi.

İl Müftüsü Halil Bektaş, Kandil gecesinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman'ın yapacağını konuşmanın ardından seçkin hafız ve mevlithanların görev alacağını söyledi. Okunacak Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerifin televizyondan naklen yayınlanacağını belirten Bektaş "Regaib gecesi Recep ayının ilk cuma gecesidir. Regaib, elde edilmesi istenen değerli şeyler demektir. Bu gecede Yüce Allah kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adla anılmaktadır.

Regaib kandili, "Üç aylar" olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol bir döneme girdiğimizin habercisidir. Mirac kandili, Beraat kandili ve Kadir gecesi de bu zaman dilimi içerisindedir. Bu geceler, geçmişimizin muhasebesini yaparak sorumluluklarımızı hatırlamamız, hata ve günahlardan temizlenip, hayırlı ve güzel işlere yönelmemiz için birer fırsat, geleceğimizi aydınlatan birer ışıktır. Regaib kandilinin aziz milletimize ve bütün İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesinin cenabı Allah'tan niyaz ederim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 19:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?