7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Kaldırımlar yenileniyor

Bitlis Belediyesi, şehir merkezinde kaldırımları yenileme çalışmalarına başladı. Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'in katılımıyla Nur Caddesi üzerindeki kaldırımları yenilenme çalışmaları start aldı.

Kaldırımların, Diyarbakır'dan getirilen bazalt taşı ile kaplanacağını ve çalışmaların yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, esnafın da desteğini alarak çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Özdemir, Bitlis'in güzel görünmesi için çeşitli yerlerde çalışmalar başlattıklarını, bunların bitirilmesi durumunda ilin çehresinin değişeceğini belirterek, "Şehir merkezinde 4 bin 300 metrekare olarak tespit ettiğimiz kaldırımları, kış şartlarına uygun bazalt taşı ile kaplayacağız. Bitlis'teki kaldırımların kötü görüntülerini yok edeceğiz. Bu çalışmanın yanında Bitlis çarşı içi geçişini de sıcak asfalta kavuşturacağız. Bu çalışmalar bizlere yaklaşık olarak 400 milyar liraya mal olacak, 10 işçi çalışacak. Hizmetlerimiz her geçen gün artarak sürecektir" dedi.

Nur Caddesi üzerinde bulunan PTT binası önünden başlayarak 2 ay içerisinde tamamlanacak olan kaldırım yenileme çalışmalarından esnafın memnun olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 15:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?