1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kalkınma Kurul Toplantısı Van'da yapıldı

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerini kapsayan Düzey 2 Bölgesi TRB2 Kalkınma Ajansı 1. Kalkınma Kurul Toplantısı, Van Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı. 

Toplantı, dört ili kapsayan 100 kurul üyelerisinin 85'inin katılımıyla Van İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Özdemir Çakacak, bölgede kurulan kalkınma ajansının amacı hakkında bilgi verdi. 

Ajansların, bölgenin potansiyellerini harekete geçirmek ve tüm bölgelerin ulusal ekonomiye etkisini en yüksek düzeye çıkaracağını belirten Vali Çakacak, geri kalmış bölgelerin kendi içinde ve diğer bölgelerle gelişmişlik farklarını azaltarak ülke ortalamasına yaklaştırmak olduğunu vurguladı. 

Gelişmiş bölgelerin küresel ölçekte rekabet gücünü artıracak olan kalkınma ajansın uygulayıcı olmayacağını sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına öncülük edeceğini vurgulayan Vali Çakacak, asıl proje sahiplerinin sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının olacağını kaydetti. 

Kalkınma ajansından çok şey beklediklerini de ifade eden Vali Çakacak, daha önce ruhsat ve izin işlemlerinin takip edildiği 'Tek Adımda Hizmet' bürosununda kapatılacağını ve bu görevin kalkınma ajansına devredileceğini vurguladı. 


Vali Çakacak'ın, yaptığı açılış konuşmasının ardından Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DAKAB) Teknik Koordinatörü Mehmet Emin Akça, katılımcılara kalkınma ajansının yasal süreci, kuruluş amacı, temel görevleri, destekleri, organizasyonu, kalkınma ve yönetim kurulları ile çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Kalkınma ajansının isminin belirlenmesi için üyelere anket formunun da dağıtıldığı toplantıda daha sonra Kalkınma Kurulu Başkanı ve başkan vekili seçimlerine geçildi. Basına kapalı olarak yapılan seçimlerin sonunda seçilen başkan ve başkan vekilinin 2 yıl görev yapacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?