1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kan bağışı kampanyası

Bölgesel faaliyet gösteren Van Kızılay Kan Merkezi, Bitlis'in Ahlat ilçesinde kan bağışı için çadır kurdu.

Bölgenin kan ihtiyacını karşılamak üzere diğer illerde olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de kan bağışı toplayan Van Kızılay Kan Merkezi, 1 doktor ve 4 sağlık memurundan oluşan 5 kişilik ekiple ilçenin Selçuklu Çarşısı meydanında çadır kurarak vatandaşlardan kan bağışı toplamaya başladı.

Başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşların daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirten Van Kızılay Kan Merkezi görevlilerinden Dr. İbrahim Çelik, kan vermenin sağlık açısından önemli olduğunu vurguladı. Çelik, "Düzenli kan veren kişilerde kalp krizi geçirme riski azalıyor. Kan hücreleri yenilendiği için bağışıklık sistemi sağlamlaşıyor. Bunun yanında kan bağışı kolesterolü düşürür, stresi azaltır, alerjiyi önler ve vücudun direncini arttırır. Kısacası sağlık açısından kan vermek faydalıdır. Vatandaşlar, gönüllü olarak kan bağışında bulunuyorlar. Biz de Kızılay olarak bağışta bulunanlardan sadece 1 ünite kan alıyoruz" dedi.

Vatandaşlar ise kan vermenin faydasına inandıklarını belirterek, hem sağlık açısından, hem de insani açıdan her kesin mutlaka yılda en az bir defa kan vermesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 16:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?