7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Türk Kızılay ekibi tarafından Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Erzurum'dan bugün gelen Türk Kızılay ekibi, Belediye Meydanı'na kurdukları çadırda kan bağışı yapan Adilcevazlılar'ı ağırladı. 

Türk Kızılay ekibi görevlisi Dr. Ercüment Keskin, ilçe halkının kendilerine gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, kampanyaya ilçe halkının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 

Dr. Keskin, "Kan vermek başta kalp krizi ve damar tıkanıklığı riskini azalttığı gibi, damarlardaki kanı da yeniler" dedi. 

Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Tahsin Eraslan ise, Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hamdi Tutçu ile birlikte kan bağışında bulunmak üzere kurulan çadıra gelerek kan verdi. 

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Eraslan, "Kan vermek bir insanlık görevidir. İlçe halkımıza örnek olması için ilk kanı ben veriyorum ve hemşehrilerimizi de kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu. 

Bu arada, Türk Kızılayı'nda görevli ekibin, ilçede kan bağışı kampanyasını yarında sürdürdükten sonra, ayrılacakları kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 10:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?