1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kan davası barışla noktalandı

Bitlis'te iki aile arasında yaşanan 38 yıllık kan davası barışla noktalandı. Barış töreninde terör örgütü PKK'ya karşı birlik ve beraberlik mesajları verildi.


Aşağıkaraboy köyünde onlarca yıl önce Yalçın ve Nail aileleri arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 1 kişi ölürken 18 kişi de yaralandı. Köyde başlayan kan davası nedeniyle Nail ailesi Bitlis il merkezi ve diğer kentlere göç etmek zorunda kaldı. Köylerine geri dönmek ve oradaki akrabalarıyla yeniden sohbet etmek için barışmak istediklerini ifade eden Nail ailesi büyükleri, eski Tatvan Belediye Başkanı Süleyman Kara ve aynı köyden olan işadamı Habip Cin'den yardım istedi. Kara ve Cin, yaklaşık 3 yıllık girişimleri sonucunda aileleri barışa ikna etti.


Aşağıkaraboy köyünde açık arazide düzenlenen barış törenine Bitlis Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı, İl Müftüsü Halil Bektaş, eski Bitlis Belediye Başkanı Yaşar Buhan, Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak ve çevre köylerin ileri gelenleri katıldı. Kur-an'ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Müftüsü Halil Bektaş, İslam dininin barıştan yana olduğunu belirterek, "Barışı ve doğruyu tercih eden bu aileleri tebrik ediyorum" dedi.


Barış girişiminde bulunan eski Tatvan Belediye Başkanı Süleyman Kara da Bitlis'te geçtiğimiz gün PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 korucunun aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Ardından Yalçın ve Nail ailesi mensupları Kuran-ı Kerim'in altından geçerek birbirileri ile kucaklaştı. Verilen barış yemeğinin ardından, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı tören sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?