1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kantin denetimleri sıklaştı

Bitlis'in Ahlat ilçe merkezinde bulunan okul kantinleri denetlenmeye başlandı.
Ahlat Belediyesi Zabıta Amirliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki okul kantinleri ile okul yakınlarındaki büfeleri denetlemeye başladı. 

Ekipler, kantinlerde gerekli belgelerin olup olmadığı, hijyenik şartlara uygunluğu, genel temizlik, sağlık karnesi, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi ve ürünlerin son kullanma tarihini kontrol ediyor. Eksiği bulunanlar uyarılarak kendilerine tanınan süre içerisinde eksiklerinin tamamlanması isteniyor. 

Toplum sağlığının korunması için herkesin üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini belirten Ahlat Belediyesi Zabıta Müdürü Ayvaz Hakverdioğlu, hijyenik ortamlarda eğitim yapılmasının sağlıklı bir gelecek için çok önemli olduğunu vurguladı. 

Hakverdioğlu "Gıda maddelerinin en çok tüketildiği yerler olan okul kantinlerine ayrı bir önem veriyoruz. Söz konusu çocuklar olduğu için satılan ürünlerin sıhhi koşullarda yapılması, hazır gıdaların son kullanma tarihleri ve genel temizlik gibi konular üzerinde titizlikle duruyoruz. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Öğrencilerimizin sağlıklı ürün tüketebilmesi için belirli aralıklarda okul kantinlerini denetlemeye devam edeceğiz "dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 11:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?