2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kar Bitlis'i teslim aldı

Son günlerde yurdumuzu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis’te de ulaşımın  sağlanmasında güçlük çekiliyor. Bitlis-Tatvan-Van Karayolunun Rahova Mevkiinde özellikle yüklü araçlar kar yağışından dolayı yolda kalırken  ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor

            Cuma gününden beri aralıksız devam eden kar yağışı Bitlis’te 317 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Şehiriçi ulaşımda da aksaklıklar yaşanırken, ilçelere ve şehiriçi transit geçişlerde zor anlar yaşanıyor.      

 BİTLİS EMNİYET MÜDÜRÜ M. SALİH KESMEZ: "ZİNCİRSİZ YOLA ÇIKIMAYIN.

 Bitlis’te yağan kardan dolayı Transit yol olan şehiriçi geçidi kayan tırlar yüzünden  saatlerce ulaşıma kapandı. 160 Evler Mevkiinde bulunan rampadan çıkış yapamayıp kaydılar. Tırların kayması sonucu yollar uzun süre ulaşıma kapandı. Kayan tırların imdadına Karayolları ekipleri ile emniyet Müdürlüğü personeli yetişti.

160 Evler Mevkii ile üç yol arasında bulunan bölümde uzun konvoy oluşturan araçlar, ve yolcular yakın çevrede bulunan trafik noktasında konakladılar. Dün akşamdan beri yolda olduklarını söyleyen bazı araç sürücüleri  “dün geceden beri buradayız. Yağan kardan dolayı aracım yolda kaldı. Yakında bulunan evlerden birine misafir edildim. Yemek ihtiyacımı karşıladılar. Sabah aracımın başına geldim. Şimdi ise karayolları ekiplerinin aracımı kurtarmasını bekliyorum” dedi.

            Bi başka sürücü ise, “kar ve tipi yüzünden burada takıldık. Aracım tamamen kara gömüldü. karayolları ekipleri ve Trafik ekipleri bizlerle uğraşıp yola devam etmemizi sağlıyorlar” dedi.

            Rahva Üç yolda ise kara gömülen bir minibüs’ün içindeki Özkan Güneş ve Resul Aslan isimli iki genç gece görüş mesafesinin sıfır olduğu sırada yolu kaybedip kara saplandıklarını, üç yolda bulunan trafik ekiplerinin kendilerine yemek ve sıcak içecek ikram ettiklerini, daha sonra Bitlis merkeze götürerek, yatacak yer ayarladıklarını anlattılar. Gençler daha sonra Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez’in aracıyla bulundukları yerden kurtarılarak yollarına devam etmeleri sağlandı.

            Daha sonra Rahva Mevkiine gelen Bitlis  Emniyet Müdürü Kesmez, son günlerde aralıksız devam eden kar yağışının olumsuz etkilerini belirterek, sabahın erken saatlerinden beri aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yolda kalan araçları kurtardık şimdilik kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Trafik düzenli şekilde işlemektedir” dedi.

            Yollardaki kalan yolcularla tek tek ilgilenen Kesmez, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını, yol hakkındaki bilgileri yolculara anlattı. Şöförlere de zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Yayın Tarihi : 25 Ocak 2004 Pazar 00:00:27
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?