8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kar kalınlığı 8 metreye ulaştı

BİTLİS'TE KAR KALINLIĞI YER YER 8 METREYE ULAŞTI

Bitlis'te Nemrut Krater Gölü'nün yolu 4 gün süren çalışma sonunda ulaşıma açılırken, kar kalınlığının yer yer 8 metre olması şaşırttı.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, Nemrut Dağı'nda karla mücadeleye başladı.

İş makinelerinin yardımıyla 4 gün süren çalışmaların ardından Nemrut Krater Gölü yolu ulaşıma açıldı. Yer yer 8 metreyi bulan kar kalınlığı ise görenleri şaşırttı. Yolun açılmasıyla birlikte ilk ziyaretçiler de Nemrut Krater Gölü'ne ulaştı.

Nemrut Krater Gölü'nde çalışmalar yapacak olan Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü ile beraberindeki heyet, tünel gibi yoldan geçerken şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Turizm Haftası'nın kutlandığı bugünlerde krater gölü yolunun açılmasının bu yıl turizm sezonunun hareketli geçeceğinin belirtisi olduğunu ifade ederek, "İl Özel İdaresi tarafından Nemrut Krater Gölü yolu ulaşıma açıldı. Yolda yer yer kar kalınlığı 8 metreyi buluyor. Her yıl mayıs ayında açılan yolumuz bu yıl karın az yağması nedeniyle erken açıldı. Çok muhteşem görüntüsü olan Nemrut Krater Gölü'ne herkesi bekliyoruz" dedi.

Açılan kar tünellerinden geçen araçlar ilginç görüntüler sergilerken, meraklı vatandaşlar ise metrelerce yükseklikteki karı ölçmekte sıkıntı yaşadı.

BİTLİS'TE KAR KALINLIĞI YER YER 8 METREYE ULAŞTI
BİTLİS'TE KAR KALINLIĞI YER YER 8 METREYE ULAŞTI
BİTLİS'TE KAR KALINLIĞI YER YER 8 METREYE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:08:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 13:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?