2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kar yolları kapadı

Bitlis merkez ve civarında 2 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Keban ve Batman’dan gelen yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu, bazı ilçe ve köylere 7 gündür elektrik verilemediğini ve 700 yerleşim yerinin ulaşımının da sağlanamadığını söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, olumsuz hava şartlarının ekiplerin çalışmalarını etkilediğini belirtti. Vali Hacımustafaoğlu, "Keban ve Batman’dan gelen yüksek gerilim hatlarında meydana gelen arıza yüzünden Mutki İlçesi’ne 7 gündür elektrik veremiyoruz. Güroymak İlçesi’ne dünden beri, Tatvan İlçesi’ne ise zaman zaman elektrik verilemiyor.

TEDAŞ ekipleri, yolların kapanması ve tipi yüzünden devrilen enerji nakil direkleri ve hatlarına ulaşmakta zorluk çekiyor. Arızalı olan ve ulaşımı sağlanan bölgelere geçici hatlar çekilerek sorun giderilmeye çalışılıyor. Bitlis genelinde bulunan 700 yerleşim bölgesine ise karayolu ulaşımı sağlanamıyor. Karayolları, Köy Hizmetleri Müdürlüğü ve TEDAŞ ekiplerimizin çalışmaları hava muhalefeti dolayısıyla zaman zaman aksama gösteriyor. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 09:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?