1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Karayolları ekmek kapıları oldu

Köylüler, Bitlis-Diyarbakır karayolunda yaptırdıkları barakaların önüne açtıkları tezgahlarda yıl boyu ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. 

Bitlis'in değişik köylerinde yaşayan vatandaşlar, yıl boyunca yetiştirdikleri bal ve cevizi karayolu kenarında satarak para kazanıyor. Gün boyu yoldan geçen sürücülere bal ve ceviz satıp geçimlerini sağladıklarını belirten Caner Uslu, bu yolun birçok kişiye ekmek kapısı olduğunu belirtti. Uslu, "Ağaçköprü köyündeki ağaçlardan topladığım ceviz ve ürettiğim balı burada satıyorum. Ailemin nafakasını buradan kazandığım gelirle sağlıyorum. Burası birçok ailenin de gelir kaynağı oldu" dedi. 

'EN İYİ MÜŞTERİ TURSİTLER' 

Yerli ve yabancı turistlerin bal ve cevize daha çok rağbet gösterdiğini belirten Caner Uslu, en iyi müşterilerinin turistler olduğunu söyledi. Uslu, "Bal üretimi eylül ayıdır. Bu nedenle ekim ve aralık ayları arasında burada satış yapıyoruz. En iyi müşterilerimiz turistlerdir. Ancak mevsim nedeniyle bu aralar turist sayısı çok az. Bir teneke ceviz fiyatı 35 YTL, bir petek bal 15 YLT, kara kovan balının kilogramını ise 50 YTL'ye satıyoruz. Turistlerin yoğun olduğu zamanlarda günde ortalama 400-500 YTL satış yaparken, şu anda ise 100-150 YTL arasında satış yapıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?