3
Mayıs
2024
Cuma
BİTLİS

Kardan çıkan dram

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Kayran köyü Taşyol mezrasında, yolun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olması nedeniyle evinde doğum yapan kadın, bebeğini dünyaya getirdikten kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Taşyol mezrasında yaşayan 2 çocuk annesi Pınar Kulan (25), köyde üçüncü çocuğunu doğurduktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Pınar Kulan’ın ölümü üzerine eşi Bülent Kulan, fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Bunun üzerine yakınları Mutki Kaymakamlığını arayarak yardım istedi.

Yardım çağrısı üzerine Mutki İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut, ailenin durumunu Bitlis Valiliğine bildirdi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ın girişimleri sonucu Bingöl Tugay Komutanlığına ait helikopter mezraya gitti. Helikopter Pınar Kulan’ın cenazesini, kalp krizi geçiren eşini ve yeni doğan bebeği alarak ilçeye
getirdi.

Bülent Kulan ve bebek ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Genç kadının cesedi de otopsi için Bitlis Devlet Hastanesine gönderildi. Bülent Kulan
ve yeni doğan bebek de tedavilerinin ardından Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildi.

Otopsinin ardından Kulan’ın cenazesinin Mutki’ye götürüleceği, buradan da helikopterle Taşyol mezrasına gönderileceği öğrenildi.

Posta
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 10:33:41
Güncelleme :6 Mart 2012 Salı 10:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?