2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Karla mücadele tam gaz

Bitlis Belediyesi 40 iş makinesi ve yükleyici ile karla mücadelesine gece ve gündüz devam ediyor.

Türkiye genelinde en çok kar yağışına maruz kalan Bitlis merkezinde Belediye karla mücadele çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.  Toplamda 40 araç ve 65 personel ile program dahilinde yol genişletme çalışmalarına ara vermeden devem eden ekipler, aşırı kar yağışından dolayı karları kamyonlara yükleyerek şehir merkezi dışına çıkartıyor.

Bitlis Belediyesi tarafından kurulan kriz masasına gelen şikayet ve öneriler doğrultusunda programlar belirlenip öncelik durumuna göre gece ve gündüz olmak üzere çalışmalar sürdürülüyor.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı yollarda da özellikle daha sakin saatler seçilerek yol açma ve genişletme çalışmaları yapılıyor. Belediye ekipleri, dün akşam 2 kepçe ve 2 kamyon ile merkezde bulunan Fatiha yokuşunda yol genişletme çalışmalarını sürdürdü. Kurubulak semtinden alınan karlar kamyonlarla ya şehir dışına çıkartılıyor ya da dereye dökülüyor.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Belediye olarak karla mücadele de örnek bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.

Başkan Alaydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Kışın en çetin geçtiği Bitlis'te önceden önlemlerimizi almıştık. Son 20 yılın en çok kar yağışına maruz kalacağını tahmin etmiyorduk. Yoğun ve ardı ardına yağan karlar sonucunda hemen çevre vilayetlerden ve Tarsus Belediyesinden iş makinelerini temin ettik. Toplamda 40 aracımızı karla mücadeleye ayırdık. Bu yıl toplamda 8 metre 25 santimetre ilimize toplam kar yağdı. Bunun anlamı afatlık bir Bitlis'in olduğuydu. Bunun için basın yoluyla tüm Türkiye'ye sesimizi duyurmaya çalıştık".

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2012 Çarşamba 18:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?