8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Karla mücadelede yetersiz kalındı

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, bu yıl kar mücadelesinde çok zorlandıklarını, karayolu hizmetlerinin de yetersiz kaldığını belirtti.

Vali Hacımustafaoğlu, yaptığı açıklamada, il merkezinde şu ana kadar yaklaşık 6 metre kar yağdığını söyledi. Hacımustafaoğlu, yetersiz kalan karayollarına ekip takviye edilmesi gerektiğini belirterek, "Her yıl 4 ayda yağan kar, bu yıl 1.5 ay gibi bir sürede yağdı. Ocak ayından bu yana toplam 6 metreye yakın kar aldık. Sürekli yağış büyük sıkıntı yarattı. Özel İdare makine parkı da yetersiz kaldı. Karayolları yetişemedi, belediye yardımcı olamadı. Artık makine parkını yenilemeye karar verdik. Özel İdare'nin taşınmazlarını satarak, parkı yenilemeyi düşünüyoruz. Bunu önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeye kararlıyız" dedi.

Bitlis-Diyarbakır karayolunun, Avrupa'yı karayolundan İran ile Türk Cumhuriyetleri'ne bağladığına dikkati çeken Hacımustafaoğlu, şunları söyledi: "Birçok TIR bu yolu kullanarak yük taşıyor. Ancak yoldaki koşullar nedeniyle taşımacılıktan olumsuz etkileniyorlar. Karayolları, bu yıl Bitlis'teki hizmetlerinde yetersiz kaldı. Çok yoğun trafiği olan bir yolumuz var. İran Konsolosu beni arayarak 'Bitlis geçidi ne zaman halledilecek?' diye soruyor. İran araçlarının geçişinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bize çok eleştiri ulaştı. Bu nedenle karayollarında ödeneğin artırılması gerekiyor. Özellikle de Bitlis-Diyarbakır karayoluna ayrılan ödeneğin 3-4 kat artırılması gerekiyor".

Vali Hacımustafaoğlu, Bitlis-Diyarbakır karayolunun bu yıl birçok kez ulaşıma kapandığını, bu yolda en aşağı 2 ekibin bekletilmesi gerektiğini belirterek, "Bitlis'e ekip takviye edilmesi, bunun da kısa sürede yapılması gerekiyor. Karayollarına büyük ödenek ayrılmasını bekliyoruz. Bitlis ülkenin en çok kar yağan illerin başında gelir. Tüm bölgeye burası kadar kar düşmez. Bunun dikkate alınması gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 15:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?