1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Karla mücadeleye yalan ihbar engeli

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, kapalı köy yolu yüzünden aralıksız yapılan yalan ihbarların devlete büyük maliyetlere mal olduğunu ve yol açma çalışmaları programını aksattığını belirtti.

Çetin Taşdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, köy muhtarlarının sırf yollarının açılması için 'Hasta' ve 'Cenaze' ihbarında bulunduğunu belirtti. Taşdemir, "İl Özel İdaresi olarak kış aylarında köy yollarını açmak için belli programlarımız var ve bunun dışına çıkamayız. Programların dışına çıkmamız için bir köyde hasta, cenaze ve taşımalı eğitim olması lazım. Bunların dışında çalışmalarımızı aksatamayız. Bazı köy muhtarlarımız sırf kendi köylerinin yolu erken açılsın diye hastalarının ve cenazelerinin olduklarını söylüyorlar. Biz de inanıp yollarını açmaya gidiyoruz, ama görüyoruz ki ne hasta ve ne de cenaze var" dedi.

Taşdemir, yapılan yalan ihbarların gerçek bir hastaya kurtarmayı engellediğini de belirterek, "Bazen gerçekten hastası ve cenazesi olan köylerimiz oluyor. Ama bizlere yapılan yalan ihbarlardan dolayı gerçek olan ihbarlara inanmakta güçlük çekiyoruz. Yalan ihbarlar devleti büyük maliyete uğratıyor" şeklinde konuştu.

2 bin 213 kilometre uçunluğundaki yol çalışma ağlarında 10 ekiple karla mücadele ettiklerini belirten Taşdemir, 4 rotatif, 13 greyder ve 8 yükleyici kepçe ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 13:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?