9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Karlı çatılarda ekmek mücadelesi

KARLI ÇATILARDA EKMEK MÜCADELESİ

Bitlis kent merkezindeki işsiz gençler, para karşılığı tehlikeye aldırış etmeden yüksek binaların çatılarındaki karları temizliyor.

Bitlis'te 2 gündür yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, işsiz gençlerin de umut kapısı oldu. Kar yağışının durmasının ardından çatılara çıkan Bitlisliler, karla mücadeleye başladı. Üçerli, beşerli gruplar halinde iş yerlerinin çatılarını temizleyerek para kazanan gençler, karın yağması ile birlikte kendilerine iş imkanı oluştuğunu söyledi.

Nur Caddesi üzerinde bulunan iş yerleri ile 50 ila 100 TL'ye anlaşan işsiz gençler, hayatlarını tehlikeye atarak çatılarda biriken karları temizliyor. Çatıların karını temizleyip para kazandıklarını anlatan Musa Töre, "Benim 8 nüfusum var. Yaz aylarında inşaatta çalışıyorum. Kış mevsiminde ise çatılardaki karları temizliyorum. 20 yıldır bu işi yapıyorum. İşimiz tehlikeli ama Allah'a şükür bugüne kadar sorun yaşamadım" dedi.

Türkiye'nin en çok kar alan illerinin başında gelen Bitlis'te yağan karın kendilerine ekmek kapısı olduğunu belirten Töre, "Kış aylarında iş bulamadığımız için çatıdaki karlar bizim için yeni bir ekmek kapısı oldu. Yaptığım işin tehlikeli olduğunun farkındayım. Çatıdan düşüp ölebiliriz de. Ama geçimimi sağlamak için mecburen bu işi yapmak zorundayım" şeklinde konuştu.

KARLI ÇATILARDA EKMEK MÜCADELESİ
KARLI ÇATILARDA EKMEK MÜCADELESİ
KARLI ÇATILARDA EKMEK MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 14:02:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 16:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?