1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kasaplar mercek altına alındı

Ahlat ilçesinde bulunan kasaplar denetime alındı.

Kasaplara yönelik gerçekleştirilen denetimleri İl Tarım Müdürlüğü veteriner hekimi ve belediye zabıta ekipleri ortak yaptı.

Kontrollerde kasaplardaki etlerin menşei incelenerek, kesimlerin nerede yapıldığı ve etlerin mühürlü olup olmadığı detaylı olarak denetlendi. Kasaplara yönelik yapılan denetim ve kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan ekipler, gördükleri eksiklikler hakkında işyeri sahiplerini uyardı.

Ahlat Belediyesi Zabıta Amiri Ayvaz Hakverdioğlu, vatandaşların mezbahane harici kesilmiş, kontrolden geçmemiş ve mühürsüz etleri almamaları konusunda uyardı.

Hakverdioğlu, "Bizim için halkın sağlığı her zaman önemlidir. Bu nedenle ilçemizde bulunan kasapları Tarım Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol ekibi ile birlikte denetledik. Yaptığımız denetimlerde olumsuz bir duruma rastlamadık. Bu tür denetimlerimiz sıklıkla devam edecek. Mühürsüz ve insan sağlığı için tüketimi uygun olmayan et satan kişiler tespit edildiği takdirde gerekli yasal işlemleri yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 10:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güven değerli IP: 85.100.233.xxx Tarih : 3.05.2008 10:57:09

yapılan uygulama doğru ama bizim insanımız ahlatlı olarak böyle şeyler yapmayacağına inanıyorum sizin yaptığınızuygulamada doğrudur aslında her alanda denetim yapılması lazım ahlattan herkese selamlarımı sunarım