1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Katı atık ihalesi yapılacak

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Rahva Ovası'nda yapılacak olan Katı Atık Tesisi'nin Bitlis, Tatvan ve Güroymak'ın çöp sorununu çözeceğini belirtti. 

Özdemir, tesis için bu ay içinde ihale yapılacağını belirtti. Başkan Cevdet Özdemir, "Bu ayın sonunda çöp depolama ile ilgili inşaat ihalesi yapılacak, ardından malzeme ve ekipman ihalesi son olarak da kontrolörlük ve teknik destek ihalesi yapılacak. Bu tesisi Bitlis, Tatvan ve Güroymak ilçelerinin çöp sorununu çözecektir. Çöp problemi bu proje sayesinde kökten çözülecek" dedi. 

Özdemir, projenin 12 milyon Avro tutarında olduğunu da belirterek, "Bitlis'in çevre temizliği açısından önem taşıyan proje kapsamında, düzenli katı atık depolaması, geri dönüşüm tesisi ve şu anda kullanılan vahşi depolama sahalarının rehabilitasyonu bulunuyor. Çöplerin araç ve gereçlerle etkin bir şekilde toplanacak, diğer taraftan atıkların düzenli depolanması ve bertaraf edilmesi sayesinde katı atıkların çevreye zarar vermesinin önüne geçilecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:39:10
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 16:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?