2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kayak Festivali başladı

Gençlik ve Spor Eski İl Müdürü ve Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir’in babası Hasan Tahsin Özdemir anısına bu yıl birincisi düzenlenen ve 2 gün süren ’Hasan Tahsin Özdemir Kayak Festivali’ çerçevesinde kayak yarışmaları yapıldı.

Bitlis Çiftkaya Kayak Tesisleri’nde Alp Disiplini dalında 11 kategoride yapılan yarışmaya toplam 50 sporcu katıldı. Yarışmada, büyük erkeklerde Vahit Pavik, genç erkeklerde Ömer Türkmen, genç 2 bayanlarda Şermin Erem, genç 1 erkeklerde Serdar Örnek, genç 1 bayanlarda Begüm Güngördü, minik erkeklerde E. Kadir Yıldız, çocuk 2 erkeklerde Batuhan Kürem, çocuk 1 erkeklerde M. Emin Gönüldaş, minik bayanlarda Ezginur Ertekin, minik 1 erkeklerde Samet Bulutlu ve minik 1 bayanlarda ise Gizem Ertekin birinciliği aldılar.

Yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve Bursa’dan gelen kayak hocaları ve işadamları tarafından verildi. Birinci olan sporculara tam, ikinciye yarım ve üçüncü olana ise çeyrek altın verildi. Yarışmaların sonunda Bursa’dan gelen kayak hocaları, Bitlisliler’e kayak gösterisi sundu.

Törenden sonra İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Vali Hacımustafaoğlu, bu yıl ilki yapılan festivali önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı yapacaklarını belirtti. Hacımustafaoğlu, "Yarışmalar bu yıl biraz kısıtlı yapıldı. İlki olması nedeniyle çok kapsamlı yapamadık. Ancak önümüzdeki yıllarda bu festivali daha kapsamlı yapmaya çalışacağız. Bitlis yıllarca Kayak Milli Takımı’na büyük kayakçılar yetiştirdi ve yetiştirmeye de devam ediyor. Diğer spor dallarına olduğu gibi kayak sporuna da önem vereceğiz" dedi.

Bitlis
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 17:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?