7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Kayak için, gençlere yeni alanlar

Bitlis Valiliği Eleman Kayak Tesisleri, Vali M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından hizmete açıldı. Renkli görüntülere neden olan tesiste, kar motoru ile yolda kalan Vali Yardımcısı Mehmet Türköz'ün imdadına Vali Hacımustafaoğlu yetişti.
Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki El-Aman Hanı mevkiinde yapılan Bitlis Valiliği Elaman Kayak Tesisleri hizmete açıldı. Açılıştan önce bir konuşma yapan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlisli gençlerin kayak sporunu öğrenmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bu tür çalışmalar yaptıklarını belirtti. Hacımustafaoğlu, yaptıkları çalışmalar neticesinde Bitlis'e bir çok yeni tesis kazandırdıklarını hatırlatarak, "Bu yıl Bitlis'te 4. kayak tesisini açmış oluyoruz. Açılan bu tesisler çok geniş pistlere sahip. Önümüzdeki yıl da buraya bir kar ezme makinesi alarak güçlendireceğiz. Eleman Hanı restorasyonu da yapılacak. Zamanla kış turizmini bir arada yaşayabileceğimiz bir mekan olacak. Karşımızda bulunan Nemrut Dağı eteklerinde yaptığımız Türkiye'nin en büyük kayak tesisi devreye girdiğinde Bitlis Türkiye'nin kayak merkezi olacak. 5 yıl sonra yapılacak Dünya Kış Olimpiyatları'na Erzurum ile birlikte ev sahipliği yapacak kapasiteye ulaşacak" dedi.
Tesisin açılışının ardından kayak takımlarını giyen Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kayak yaparken, baby lift cihazının arızalanması nedeniyle kayakçılar yukarıya kar motoru ile çıkmak zorunda kaldı. Vali Hacımustafaoğlu'nun bindiği kar motorunu Vali Yardımcısı Mehmet Türköz kullanmak istedi. Belirli bir mesafeye kadar gidebilen Türköz, yola devam edemezken, motordan inen Vali Hacımustafaoğlu, motoru kendisi kullanarak yukarı çıkmayı başardı. Yaklaşık 1 kilometrelik uzunluğa sahip ve 75 bin YTL'ye mal olan tesisin Bitlis Emniyet Müdürlüğü tarafından işletileceği belirtildi. Bayan ve çocukların büyük ilgi gösterdiği tesiste ayrıca konuklara yiyecek ve içecek ikram edildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 02:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?