1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kayak sezonu açıldı

Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Necdet Süne, bu yıl sezonu açtıklarını ve federasyon tarafından gönderilen kayak kıyafetlerini, 6 kulübe eşit şekilde dağıttıklarını söyledi.

Bitlis'te kayak sporunun gelişmesi için çabalarının sürdüğünü belirten Necdet Süne, bu yönde çok başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi. Federasyonun malzeme yardımını sporcu yetiştirilmesi şartı ile yaptığını belirten Süne "Bu malzemeler Bitlis için yeni kayakçıların yetişmesi demektir. Yeni sporcu yetiştirilmesi amacıyla 7-12 yaş grubuna yönelik kayak giysisi gönderildi. Gönderilen 30 takım kayak kıyafeti Dideban, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Telekom, Bitlis Nemrut, Polis Gücü ve Yıldırım Spor kayak kulüplerine dağıttık. Geçen yıl sezon sonunda bütün kulüplere kayak dağıtmıştık. Bu yıl ise kıyafet dağıtıyoruz. Giysiler, ihtiyacı karşılayacak ölçüde dayanaklıdır'' dedi.

Necdet Süne, 2008-2009 faaliyetleri kapsamında Alp ve Kuzey Disiplini kayak yarışmaları düzenleyip il birinciliğinde dereceye giren sporcuları Türkiye Şampiyonası'na göndereceklerini de belirterek "Bitlis, kayakta Bursa ve Erzurum kadar ünlü olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 11:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?