2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kayak sezonu sıkıntılı başladı

Bitlis’te kayak sezonu sorunlarla açıldı. Çiftkaya Kayak Tesisleri’nde snowtrack’ın (kar ezme makinası) arızalı olması nedeniyle 950 metrelik kayak pisti minik kayakçıların zemini ezmesiyle hazırlandı.

Bitlis’te kayak tesislerindeki sorunlar giderilemedi. Çiftkaya Kayak Tesisleri’nde pist, snowtrack’ın arızalı olması nedeniyle minik kayakçılara ezdirilerek hazırlandı. Geçen yıl Kayseri Erciyes’te kullanılmayan bir snowtrack’ın Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne verildiğini belirten tesis amiri Refik Avşar, Çiftkaya Kayak Tesisleri’nde bulunan yaklaşık 20 kayakçının 950 metrelik pisti ezerek sezona başladığını söyledi.

Kış mevsiminde ilin tek sosyal faaliyeti olan kayak sporuna daha fazla ilgili gösterilmesi gerektiğini belirten Avşar, "Snowtrack makinesi şu an burada değil ve arızalı olarak bekliyor. Bu nedenle burada eğitim gören minik kayakçılarımızla pisti ezdik. Bunun dışında malzeme eksikliği bulunuyor. Kayak malzemesi çok pahalı. Bu konuda yardım bekliyoruz. 2 antrenör ile minikleri eğitiyoruz. Ayrıca burada yetişen sporcuları da milli takıma veriyoruz" dedi.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 15:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?