1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kayak tesisi için çalışma başlatıldı

Bitlis'in Güroymak İlçe Kaymakamı Rıfat Altan, ilk kayak tesisinin kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, karı avantaja çevireceklerini söyledi. 

Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, yaptığı açıklamada, ilçede kurulacak olan kayak tesisinin beybi lift sistemiyle çalıştırılacağını belirtti.

 Altan, "Muş Valimiz Erdoğan Bektaş'ın katkılarıyla kayak tesisinin 60 bin YTL değerindeki beybi lift sistemini ilçemize getirdik. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından kar ezme aracı ilçemize tahsis edilecektir. Bu aracın tahsisi ile kayak tesisinin çalışmalarına başlanılacaktır. Bu tesisimizde bekleme salonu, kayakları kiraya verme reyonu, lavabolar, jeneratör, kalorifer kazanı gibi bölümler yer alacak. Her yörenin kendine has bir imkanı vardır. Doğu bölgesinde de kar imkanımız var ve bunu avantaja çevirmemiz gerekiyordu. Bölgemizde son yıllarda kayak sporu önemi artmaktadır. Bu tesis ile gençlerimiz boş zamanlarını daha iyi değerlendirecektir. Böylece gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, yanlış yerlere yönlendirilmeleri önlenmiş olacaktır. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında maddi ve manevi emeği geçen başta Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş'a teşekkür ediyoruz. Bu kayak merkezinin Güroymak için çok önemli bir fırsat olacağını ve buranın bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz" dedi

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?