9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Kayakta altın yıl

AHLAT'TA KAYAK KEYFİ DEVAM EDİYOR

Van Gölü sahilinde bulunan Ahlat ilçesi, yaz mevsiminde tarihi ve doğal güzellikleri için yüzlerce turisti ağırlarken, kış mevsiminde ise kayakseverlerin akınına uğruyor.

Ahlat Kış Sporları ve Su Sporları Derneği Başkanı Deniz Balaman, ilçedeki baby-lift sistemli kayak merkezinin her gün onlarca kayakseverin akınına uğradığını söyledi. Balaman, Ahlat'ın kayakta altın yılını yaşadığını belirterek, "Çevredeki birçok kayak merkezinde kar olmamasına rağmen biz her gün onlarca yerli ve yabancı kayakseveri ağırladık. Gerek ulaşımın rahat olması gerek ilçe merkezine yakın olması ise buraya olan ilgiyi artırıyor. Van Gölü kıyısında bulunan ilçemiz yaz ve kış mevsiminde

misafirlerini ağırlıyor. Şu an kayak için çevrede en elverişli kayak merkezi durumundayız. Mart ayındayız, halen kayıyoruz. İnşallah nisan ayına kadar da kaymaya devam edeceğiz" dedi.

Ahlat'a çevre il ve ilçelerden gelen kayakseverler ise sıcak havayı fırsat bilerek gün boyu kaymanın keyfini yaşadı. Büyük bir yoğunluğun yaşandığı Ahlat Kayak Merkezi'nde düşe kalka kayak yapan tatilciler renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan, çocuğu sırtında kayak yapan babanın düşmesine rağmen kayağa devam etmesi ise ilgiyle izlendi.

AHLAT'TA KAYAK KEYFİ DEVAM EDİYOR
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ DEVAM EDİYOR
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ DEVAM EDİYOR
AHLAT'TA KAYAK KEYFİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:00:03
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 12:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?