1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kayısılar takas için kurutuluyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde bazı vatandaşlar, kış mevsiminde buğdayla takas etmek için kayısılarını kurutmaya çalışıyorlar.

İlçedeki dar geçimli aileler, kış hazırlığını şimdiden yapmaya başladılar. Özellikle damlarda serilerek kurutulan kayısılar, buğdayla takas edilmeye hazırlanıyor.

Bahçelievler mahallesinde ikamet eden 6 çocuk babası Mehmet Nuri Yılmaz (28) kışın hazırlığı için yazın kayısıları kurutup hazırladıklarını anlattı.

Kayısıları özellikle Muş'un Bulanık ilçesine götürüp sattığını söyleyen Yılmaz "Bulanık'ta yeterli su olmadığı için pek meyve yetişmiyor. Bahçemizden topladığımız kayısıyı damlarda serip güneşte kuruttuktan sonra Bulanık'a götürüyorum. Bir teneke kuru kayısıyı, bir teneke bağdayla takas ediyorum. Bu şekilde kışlık un ihtiyacımızı karşılamış oluyorum" dedi.

Mehmet Nuri Yılmaz, yaşanan kuraklığın kayısı üretimini olumsuz etkilediğini de söyledi. Yılmaz "İlçemizde pek çok kişi geçimini kayısı ve diğer meyvelerle sağlıyor. Ancak bu yıl suların azalmasından dolayı birçok bahçe kurudu ve üretim çok düştü" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 18:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?