8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kaymakam soluğu tarlada aldı

YENİ KAYMAKAMI SOLUĞU PATATES TARLASINDA ALDI

Bitlis'in Ahlat ilçesine yeni atanan Kaymakam Osman Dölek'in ilk icraatı tarlada çiftçilerle patates toplayıp onların sorunlarını dinlemek oldu.

Türkiye'nin patates ambarlardan biri olan Ahlat'ta hasat tüm hızıyla devam ederken, ilçeye birkaç gün önce atanan Kaymakam Osman Dölek ise tarlada çiftçileri ziyaret etti. Çiftçilerle sohbet eden Kaymakam Dölek çiftçilerin sorunlarını ve pazar koşullarını sordu. Bu yıl üretimin iyi olduğunu, çiftçilerin ise hasat döneminden memnun olduklarını öğrenen Kaymakam Dölek çiftçilerle beraber sembolik olarak patates topladı.

Patates tarlasında gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Dölek, Ahlat'ta patates hasadının başladığını belirterek, kendilerinin de hasat döneminde çiftçilerimizle beraber olmak istediklerini söyledi. Ahlat'ta 25 bin dekar bir alanda patates ekiminin yapıldığını hatırlana Dölek "Yaklaşık 25 bin dekarlık bir alanda ortalama 100 ila 120 bin ton civarındada patates ürünü elde ediliyor. Burada üretilen patates Türkiye'nin geç hasat edilen ve en kaliteli patateslerindendir. Çiftçilerimize köylülerimize hasat

döneminin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden ise kurum ve kuruluşlar arası iyi diyalogun her zaman gerekli olduğuna inandıklarını belirterek; "Çiftçi her zaman devletini yanında görmek istiyor. Hasat döneminde devletimiz kurumlarıyla birlikte çiftçilerimiz ile birlikte oldu. Onlara manevi destek sundu. İlçeye ayak basar basmaz ayağının tozu ile tarlada çiftçimiz ile birlikte olmayı tercih eden sayın kaymakamımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Çiftçiler ise hasat dönemlerinde ilçe kaymakamını, ilçe tarım müdürlüğü ve ziraat odası yetkilerini yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, bu yıl hasatlarının iyi olduğunu, Türkiye pazarında kendilerine güzel bir yer bulduklarını, patatesin kilogramına ise 500 ile 600 kuruş arasında alcı bulduklarını kaydetti.

YENİ KAYMAKAMI SOLUĞU PATATES TARLASINDA ALDI
YENİ KAYMAKAMI SOLUĞU PATATES TARLASINDA ALDI
YENİ KAYMAKAMI SOLUĞU PATATES TARLASINDA ALDI
YENİ KAYMAKAMI SOLUĞU PATATES TARLASINDA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 13:40:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?