1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kaymakam'dan ağaçlandırmaya destek

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, kamu kurum ve kuruluşlarında örnek ağaçlandırma çalışması yapan görevlilerin sicil notunu yüksek vereceğini söyledi. 

Ağaçlandırma çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiği Ahlat'ta, kamu kurum ve kuruluşları konuya büyük destek veriyor. Son olarak ilçedeki tüm kamu personeli, Uludere mevkiinde kendilerine ayrılan alanlarda başta, ceviz olmak üzere çeşitli fidanları dikerek ağaçlandırma çalışmaları yaptı. Çalışmalar sırasında bir değerlendirme yapan İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, örnek çalışma yapmak çabasında olduklarını belirtti. Şimdiye kadar yaklaşık 80-85 bin arasında ceviz diktiklerini, açık araziye tohum dikerek fidanlıklar oluşturduklarını anlatan Şentürk "Orada yetiştirdiğimiz fidanları ise toprakla birleştiriyoruz. Korunaklı sulanabilecek noktalarda ağaçlandırma yapıyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımızı genelde kamuya ait alanlarda yaptık. Bu konuda vatandaşlardan gelen taleplerde var, onu da projelendiriyoruz. Yaklaşık 150 bin adedi bulacak bir fidan yetiştirme çabamız var. Ümit ediyoruz bu çabamızdan olumlu sonuç alacağız. Çalışmaları daha sıkı takip etmekle beraber olayı sahiplenmeyi de önemsemekteyiz. Ayrıca fidan temini ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

İlçenin Tunus deresinde ekonomik gelir elde edilecek çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini de belirten kaymam Şentürk; 

"Biz örnek çalışma yaparak vatandaşların sahiplenmesini istiyoruz. Yöremizde yetişen cevizin ekonomiye önemli bir katkısı var. Diktiğimiz bir bitkinin birkaç yıllık özverinin ardından ekonomik getiri azımsanmayacak kadar çoktur. En düşük fidan 5 YTL den satılıyor. Fidancılık vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı var. Hem ceviz yetiştiriciliği hem de fidancılığın yörede yaygınlaştırılması için tüm çabalarımızı en üst düzeyde sağlamaya çalışacağız. Vatandaşların kafasındaki acabaları sileceğiz. İlçede ciddi bir gelir kapısı açmış olalım. Sigaraya yapacağınız harcamaları kısıtlayarak, çocuklarımızın geleceğine fidan yetiştirerek zemin hazırlayabiliriz. Kamu kurum ve kuruluşlarında örnek ağaçlandırma çalışması yapan arkadaşlarımın sicil notunu yüksek vereceğimi bütün daire amirlerini bildirdim. Kamu görevlisi her türlü davranışları ile insanlara örnektir. Ahlat'ta arazisi olan arkadaşlarımız çok, bu çalışmaları herkes rahatlıkla yapabilir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:05:55
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 17:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?