1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kazı çalışmaları 2008'de de sürecek

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, il merkezi ve ilçelerde kazı çalışmalarının 2088 yılında da devam edeceğini söyledi.

İHA muhabirine açıklama yapan Işıkgör, Bitlis Kalesi ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı projesi ile Harabe Şehir'de kazı çalışmalarının 2008 yılında da devam edeceğini belirtti. Işıkgör, tarihin gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyanın hizmetine sunulacaklarını belirterek, "Bitlis Kalesi'nde bu yıl da kazı çalışmaları sürecek. Ayrıca Ahlat Selçuklu Mezarlığı'ndaki çevre düzenlenmesi ve Harabe Şehir'deki kazı çalışmaları da bu yıl devam edecektir. Bu tarihi mekan ve yapılardaki çalışmaları en iyi şekilde değerlendirerek, bütün dünyanın hizmetine sunacağız" dedi.

Hüsnü Işıkgör, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve sayısız tarihi mekanları olan Bitlis'in açık hava müzesi konumunda olduğunu da belirterek, "Tarihi mekanları, kaleler, köprüler Selçuklu mezarlığı, kümbetler, Nemrut Krater Gölü, Van Gölü, hem yaz hem kış turizmi, tarihi ve doğal güzelliğiyle ilimiz bir turizm cennetidir. Herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir yerdir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?