8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kendi okullarını yapıyorlar

KENDİ OKULLARINI YAPIYORLAR

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çatalsöğüt köyüne, velilerin de desteği ile İlçe Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak prefabrik okul yapılıyor.

İlçe Kaymakamı Musa Sarı yapılacak olana prefabrik okulu inşaatını ziyaret ederek çalışanlardan bilgi aldı. Kaymakam Sarı, şu an eğitim verilen okulun yetersiz kaldığı, öğrencilere eğitim vermekte sıkıntılar çekildiği, yapılan bu prefabrik okulla bu sıkıntıların da ortadan kalkacağını söyledi. Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okul bu sezon eğitim ve öğretime açılacak. Yapımı için desteğini esirgemeyen başta Valimiz Nurettin Yılmaz'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz'a köy halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Sarı, aynı zamanda Çatalsöğüt ile eş zamanlı olarak Çatalerik köyüne de okul yapım çalışmasının başladığını ve aynı şekilde en kısa sürede eğitim ve öğretime açılacağını ifade etti.

Çocuklarına daha iyi bir eğitim verilmesini isteyen köylüler de okul inşaatında çalışarak en kısa zamanda öğrencilerin yeni okullarında eğitim öğretim vermeye başlanması için ellerinden gelen yardımı esirgemeyeceklerini dile getirdiler.

KENDİ OKULLARINI YAPIYORLAR
KENDİ OKULLARINI YAPIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 10:59:04
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 18:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?