8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Keneye karşı keklik önlemi

KENEYE KARŞI KEKLİK ÖNLEMİ

Bitlis Çevre ve Orman Müdürlüğü, kene ve zararlı böceklere karşı 400 kekliği doğaya bıraktı

Bitlis ve ilçelerindeki çeşitli ormanlık alanlara bırakılan keklikler kene ve zararlı böcekler ile mücadeleye yardımcı olacaklar.

Gazetecilerle birlikte keklikleri doğaya bırakan Bitlis Orman İşletme Müdürü Şakir Güneri, amaçlarının bölgedeki doğal yapıyı korumak ve çeşitli zararlılara karşı önlem almak olduğunu belirtti. Güneri, her yıl belli dönemlerde doğaya çeşitli hayvanlar saldıklarını, bu yıl da bölgedeki kene ve çeşitli zararlı böceklerle mücadele için 400 adet kekliğin doğaya bırakıldığını söyledi.

Güneri, "Elazığ Orman Müdürlüğü'nden temin ettiğimiz keklikleri Bitlis'e getirttik. Bitlis'in çeşitli yerlerinde bulunan ormanlık alanlarda doğaya bırakıyoruz. Amacımız, kekliklerin popülaritesini artırmak ve özellikle orman zararlıları ile mücadele etmektir. Orman zararlıları ile mücadele ederken, özellikle doğaya uygun, doğaya zarar vermeden, biyolojik mücadele kapsamı altında bir çalışma sergiliyoruz. Bilindiği gibi ormancılığımız doğaya yakın bir ormancılıktır. Kimyasal mücadeleye tamamen karşıyız. Çevreye ve doğal ortama zarar verdiği için bu tür bir uygulamaya gidiyoruz. Özellikle kene ile mücadelede bu kekliklerimiz bizlere yardımcı olacaktır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından getirtilen 400 keklik Orman İşletme Müdürlüğü personelleri tarafından doğaya bırakıldı.

KENEYE KARŞI KEKLİK ÖNLEMİ
KENEYE KARŞI KEKLİK ÖNLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 14:26:05
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 18:59:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?