1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kent konseyi tanıtım toplantısı

Tatvan ilçesinde, kültürel ve ekonomik yönden ilçenin gelişimini sağlayacak, toplumun tüm kesimlerinin birer kişi ile temsil edileceği, 'Kent Konseyi' tanıtım toplantısı yapıldı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, yerel yönetimlerin, sosyal hizmetlere yönelimi ve bu yolla katılımı yönetişimi sağlamalarının ülkemiz demokrasisi ve bütüncül bir kalkınma için önemli bir aşama olduğunu söyledi. Başkan Peker, "Sosyal belediyeciliğin, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentler, Malatya, Diyarbakır gibi orta ölçekli kentler ve Tatvan gibi daha mikro kentlerde yaşam bulması, halkın doğrudan söz hakkına sahip olması bakımından oldukça yaygın ve kentlerin bugünün uygulaması ve yarının şekillenmesi önemli bir gelişmedir" dedi.
Toplantıda birer konuşma yapan AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşer, Tatvan Belediyesi'nin başarılı çalışmalarını överek, 2008 yılının yatırımlar açısından Bitlis için altın yılı olacağını belirtti.

Toplantıya Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Yerel Gündem 21 Programı Ulusal Koordinatörü Sadun Emrealp, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 13:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?