1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kent merkezine semt polikliniği

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Özturhan, kent merkezinde bir semt polikliniği açılacağını belirterek, "Biz hastaların ayağına gidiyoruz" dedi.

Tekel Başmüdürlüğü binasını onararak hastaneye çevirildiğini belirten Dr. Özturhan, bu sağlık kurumunda 9 doktorun görev yapacağını belirtti. Özturhan, "Bitlis'te sağlık bakımında çok büyük ilerlemeler katedildi. Onarımı halen devam eden eski Tekel Başmüdürlüğü binası yakın bir tarihte semt polikliniği adı altında açılacak. Burada 2 uzman doktorla beraber toplam 9 doktor görev yapacak. Yatılı hastamız olmayacak ancak diğer hastanelerden bir farkı da kalmayacak. Burası da tam bir hastane görevini verecek. Vatandaşlar da kent merkezine biraz uzaklıkta olan hastaneye mecbur kalmadıkça gitmek zorunda kalmayacak. Hasta bize değil biz hastanın ayağına gidiyoruz" dedi.

Bitlis sağlık alanında oldukça mesafe aldığını belirten Dr. Hakan Özturhan, "Bundan 6-7 yıl geri gittiğimiz zaman Bitlis Devlet Hastanesi hem fiziki hem de doktor bakımından yetersizdi. Ancak bugüne baktığımız zaman 100 yataklı hastanemizle birlikte 150 yataklı bir hastane yapılıyor. Doktor sayımızda son derece yeterli. Halen 36 uzman ve 15 pratisyen hekim ile 5 diş doktorumuz var. Bütün bunların yanı sıra yakın bir zamanda Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi'miz de hizmete başlayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 11:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?