8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Kent Ormanı'nda sona doğru

BİTLİS KENT ORMANI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş., Bitlis İŞ-Kur Müdürlüğü ve Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan 'Bitlis Kent Ormanı'nda çalışmalar son aşamaya geldi.

Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan alanda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 41 hektarlık bir alanı kapsayan kent ormanında, ailelerin güzel ve manzaralı bir ortamda piknik yapabileceklerini belirtti.

Başkan Alaydın, amaçlarının halka aileleriyle birlikte piknik ve gezi yapabilecek bir yer sunmak olduğunu belirterek, "Bitlis Belediyesi'nin de önemli bir destek verdiği 'Kent Ormanı'nda geçtiğimiz aylarda valimizin de katılımları ile ağaç dikim töreni gerçekleşmişti. Bu çalışma sonucunda kent ormanında 30 bin adet fidan dikimi yapıldı. Bunun yanı sıra değişik yerlere ise 13 adet çeşitli büyüklüklerde kamelyalar yerleştirildi. Kent ormanında giriş kapısı, danışma, otopark, bay-bayan lavabolar ve 10 adet çeşme yer almaktadır. Çalışmalarda belediye olarak proje hazırlama, çevre düzenlemesi, yol yapımı ve teknik ekip olarak destek verdik. Gerek fidanlar için gerekse de çalışmalarda kullanılmak üzere arasöz desteği de sunduk. Amacımız, halkımıza havası temiz olan ilimizde aileleriyle birlikte piknik ve gezi yapabilecek bir yer sunmaktır. Bunun için tüm desteğimizi sunduk" dedi.

BİTLİS KENT ORMANI'NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 13:54:02
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 14:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?